Rejtelmek ha zengenek...
Corvina Wellness Villa Győrújbarát
Villa Corvina - Az elérhető luxus
Koronavírus
Szigorú megelőző lépések, az Önök maximális biztonsága érdekében.
Kövess minket a YouTube-on

OTP, K&H és MKB
Szép kártyával
is fizethet.
Visa és Mastercard bankkártyát is elfogadunk.

Masszázs - Lélegzet Masszázsstúdió

A masszázs testre gyakorolt hatásairól

 
„A masszázs: érintésbe zárt művészet.” – Az igazi masszázs a testet és a lelket egyaránt megérinti és ezzel lazítja, formálja.
 
 
 
 
 
A masszázs segít a bőr regenerációjában - stimulálja a bőrben lévő érző idegvégződéseket, amelyek jeleket küldenek az agynak. Válaszul az erek kitágulnak, javul az adott terület vérellátása, ezáltal pedig nő a szövetek oxigén és tápanyagellátottsága. A masszázs hatására a nyirokkeringés megélénkül, és a sejtanyagcsere végtermékei is gyorsabban elszállítódnak. A bőr külső -elhalt - rétege könnyebben leválik, az osztódó réteg felől pedig egy vitálisabb, rugalmasabb bőrréteg jelenik meg. Így az erőteljes érintésnek és a masszázsolajnak is köszönhetően egy összességében fiatalosabb, ragyogóbb bőrképet kapunk eredményként.
Hasonló folyamat játszódik le az izmokban is: a masszírozó kéz erős érintésére kitágult erek javítják a tápanyag-, és oxigénfelvételt, valamint a salakanyag kiválasztódást. Így az izmok rugalmasabbak, ugyanakkor lazábbak lesznek. A fájdalom elmúlik akár izomláz, vagy görcsök, akár feszültség okozta izomfeszülés eredményeként keletkezett. A sérülés, vagy ülőmunka miatt elgyengült izmok tónusa is fokozható rendszeres masszázs segítségével.
A masszázs nemcsak e két kiemelt területre, hanem az egész testre ellazító, ugyanakkor revitalizáló hatást gyakorol. Egyrészt az érzőidegeken keresztül az agyba jut a kellemes, nyugtató érintés érzete, mely egy meditációs hatást eredményez, azaz csökkenti a stressz okozta idegi és fizikai feszültséget. Valamint nő az agy endorfintermelése, mely fájdalomcsillapító, közérzetjavító hatással bír. Nő az értágító hisztamin és az erek falának áteresztőképességét fokozó bradikinin termelődése. A vér-és nyirokkeringés testszerte élénkül, így a szövetek oxigén és tápanyagellátottsága, valamint a salakanyagok kiválasztása, elszállítása is növekszik. A csökkenő vérnyomás által tehermentesül a szív. A szervek és az agy működése javul.
 
A masszázs hatását megnövelhetjük, ha masszázs előtt, vagy/és után szaunázunk, és sok folyadékot fogyasztunk. A folyadék leginkább tiszta víz, vagy gyógytea legyen.
 
 
 
KÉPGALÉRIA
VILLA CORVINA
9081 Győrújbarát, Hunyadi u. 43.
Tel.: +36 30 9489 824
E-mail:
NTAK azonosító: MA 19016693
GPS: Lat: 47° 36' 7.398", Long: 17° 37' 34.2588"
weboldal tervezés: IRQ